Vorige pagina

Nokta Impact multifrequentie metaaldetector  Pro Package- ongekend dieptemonster!

Ontwikkeld door de engineers van de Makro Racer 2 topklasse metaaldetector

De Nokta Impact is een professionele multifrequentie metaaldetector die over drie verschillende zoekfrequenties beschikt (5kHz, 14kHz en 20kHz). Dit maakt de Impact een multi-inzetbare detector geschikt voor vrijwel alle zoekdoelen- en omstandigheden. Of u nu een muntenjager of militaria zoeker bent? Of juist goldnuggets wilt opsporen in Africa, de Impact kan het allemaal! Schakel eenvoudig naar de beste zoekfrequentie voor uw zoekdoel en de Impact zal de ideale detector voor u zijn. Met de Impact koopt u eigenlijk meerdere detectors in 1! Ideaal voor diegene met een multi zoekdoel die bijvoorbeeld zowel actief is als akkerzoeker (op zoek naar munten en fijne oudheden) als strandzoeker, militaria zoeker en als goudzoeker. Of iemand die zijn detector naast het reguliere gebruik graag meeneemt naar verre vakantieoorden aan zee, in de bergen of in extreme mineraalbodems. Bent u zo’n multi detectorist? Dan is de Impact de perfecte detector voor u! De Impact beschikt over maar liefst 12 verschillende zoekmodi en uitgebreide instellingen voor de professional zoals een ijzermasker, mineralisatie aflezing, tone-break en ISAT. Bent u minder ervaren dan is de Impact ook prima geschikt voor u dankzij haar standaardmatige basis instellingen. 

“Nokta Impact, vindt kleine objecten nu dieper dan ooit tevoren ” “Een enkele munt tot op 55+ cm!”

De Impact blinkt uit in haar extreme dieptebereik. Niet alleen haar dieptebereik voor grote objecten is extreem, ook voor kleine objecten behaald u met de Impact een zeer groot dieptebereik. Een enkele munt kan de Impact tot 55+ cm nog detecteren en grotere objecten nog veel dieper. Signalen van (zeer) kleine objecten ontvangt de Impact aanzienlijk dieper dan ieder concurrerend model in haar prijsrange. De Nokta Impact kan dan ook met recht een waar dieptemonster genoemd worden. *Het maximale dieptebereik van een metaaldetector hangt altijd af van de bodemsoort, bodemomstandigheden, uw instellingen en het formaat van het object. Hierdoor kan men nooit een exacte maximale diepte aangeven. Hoe langer een object in de bodem ligt, hoe sterker het signaal zal worden en hoe dieper men het zal kunnen detecteren. De Impact kan zeer grote objecten nog tot 2+ meter detecteren.

Nokta Impact multifrequentie metaaldetector

Online Firmware Software updates
Het innovatieve firmware systeem van Nokta zorgt ervoor dat u continue up-to-date bent en beschikt over de nieuwste software en product updates voor uw Impact. Upload eenvoudig online de nieuwste software updates naar uw systeem met behulp van een USB kabel.

Een topklasse stranddetector, zeer stabiel en diep op het zoute gedeelte
Uit de testen blijkt dat deze metaaldetector 1 van de allerbeste metaaldetectors is voor strandzoekers en de natte zoute bodems aan zee! Ook hier behoudt de Impact een groot dieptebereik.

12 zoekmodi
De Nokta Impact beschikt over 12 zoekstanden, te weten:
– 2 x Alle metalen
– 2 x Non Motion
– 8 x Discriminatie 

Design
Net als de Makro Racer 2 detector biedt de Impact een flitsend en modern design, vibratie en flash verlichting. Zelfs de mogelijkheid tot het aansluiten van een bluetooth hoofdtelefoon ontbreekt niet. De dongle hiervoor is reeds ingebouwd in uw detector. De hoofdtelefoon is optioneel verkrijgbaar.
Als extra biedt de Impact een uitklapbare standaard (zie foto) waarmee u de detector eenvoudig en zonder uw detector te beschadigen kunt neerleggen of tegen de muur kunt zetten.

Nokta Impact multifrequentie metaaldetector

Digitale metaaldetector met voorwerp identificatie in nummers
De Nokta Impact is een digitale metaaldetector voorzien van een numerieke voorwerp identificatie aflezing. Zodra u een object detecteert verschijnt er een nummer in het midden van uw display. Aan de hand van dit nummer kunt u leren herkenen om welke metaalsoort of objectsoort het gaat. Bijvoorbeld nummer 0-30 staat hoofdzakeiijk voor ijzer, of nummer 76 voor een euromunt en nummer 50-70 voor onder andere goud. De numerieke voorwerpidentificatie van de Nokta Impact is zeer nauwkeurig en loopt van 0 t/m 99. Deze metaaldetector weegt slechts 1,8 KG.

Voorwerp discriminatie in nummers
Ongewenste objecten kunt u eenvoudig uitsluiten van uw zoekproces. Ook deze voorwerp discriminatie werkt aan de hand van de nummers op de voorwerp identificatie. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat U objecten met een voorwerp identificatie van nummer 30 of lager (klein ijzer) niet wenst te detecteren. Uw Impact zal dan geen signaal meer geven zodra deze, de ongewenste objecten detecteert. Discriminatie wordt vaak gebruikt om ongewenste objecten zoals spijkers en trekringen uit te kunnen schakelen.

Notch
De Notch functie biedt u de mogelijkheid tot zeer nauwkeurige discriminatie. U kunt nu zelfs specifieke ID nummers discrimineren bv nr 25 en 27 in plaats van een gehele range (0-30). Dit draagt bij aan het doel om meer objecten en minder afval te vinden.

Iron Audio en Tone Break
De Iron audio functie biedt de gebruiker de mogelijkheid om het audiovolume voor ijzer aan te passen, hierdoor kunt u het ijzersignaal beter horen of desgewenst compleet uitschakelen. Deze functie draagt bij aan het beter herkennen va ijzer objecten. Ook beschikt de Impact over een Tone-Break functie.

iSAT Threshold
De iSat Threshold functie kan optioneel worden ingesteld. Deze functie voegt een achtergrondtoon toe, die u het mogelijk maakt het signaal van kleine en/of dieper gelegen objecten te horen. Deze functie biedt u de mogelijkheid kleine objecten op de grens van het bereik van uw detector, toch te kunnen detecteren. De threshold achtergrondtoon is zeer zacht en stabiel en hierdoor niet storend. De signalen zult u zeer duidelijk kunnen horen. Deze functie is ook ideaal voor gemineraliseerde bodems en andere moeilijke bodemomstandigheden. 

Nokta Impact

Pinpointfunctie en diepte indicatie in centimeters
De Impact detector beschikt over een ingebouwde pinpointfunctie waarmee u de exacte plaats van een object in de bodem kunt bepalen. Hierdoor heeft u minder graafwerk en zult u het object eerder kunnen opgraven. Ook beschikt de metaaldetector over een diepte indicator waarmee u de diepte van een object in de bodem kunt aflezen in centimeters of inches nauwkeurig. U kunt zelf instellen of u de diepte wenst af te lezen in cm of inches.

Mineralisatie niveau aflezing
Op het display van de Impact kunt u eenvoudig het mineralisatie niveau van de bodem aflezen. Zo weet u of de bodem hoog gemineraliseerd is of niet. Hoog gemineraliseerde bodems zijn vaak moeilijke bodems voor metaaldetectoren. Bij een hoog mineralisatie niveau kunt u vaak niet het maximale resultaat / diepte bereiken met uw metaaldetector. De Impact is ook uitermate geschikt voor hoog gemineraliseerde bodems en rotsachtige gebieden en zal hier beter presteren dan vele andere detectoren.

Hoge reactie- en herstelsnelheid
De Nokta Impact blinkt uit in haar reactie- en herstelsnelheid. Dit kan van groot belang zijn indien er meerdere objecten vlak naast elkaar liggen en u geen enkel object wenst te missen. Vele metaaldetectors zullen vlak naast elkaar gelegen objecten (binnen enkele  centimeters afstand) aangeven als 1 object waardoor u niet door zult hebben dat er meerdere objecten liggen, hierdoor kunt u objecten missen. Met de Nokta Impact zult u geen enkel object missen, gezien de supersnelle reactie- en hersteltijd.

Bluetooth draadloze hoofdtelefoon (optioneel)
De Nokta Impact metaaldetector kan optioneel geleverd worden met een bluetooth draadloze hoofdtelefoon, de dongle hiervoor is reeds ingebouwd.

Vibratie en metaalsoortonderscheiding in auditotonen
De Nokta Impact beschikt over de mogelijkheid om audiotonen om te zetten in vibratie. In gebieden waar u moeilijk kunt horen en voor doven en slechthorenden is dit ideaal. Om de metaalsoorten (ijzer – goud – zilver etc) nog beter van elkaar te kunnen onderscheiden laat de Impact verschillende audiotonen horen voor de verschillende metaalsoorten. Dit is net als de numerieke voorwerp ID die u op uw display kunt aflezen een goed hulpmiddel om objecten te herkennen en / of van elkaar te onderscheiden. 

Flashlight verlichting
De Nokta Impact metaaldetector beschikt over ingebouwde Flashlight verlichting welke u kunt inschakelen tijdens het zoeken in het donker. Dit kan ideaal zijn tijdens het zoeken op donkere locaties en in de avonduren. De ingebouwde Flashlight op de Nokta Impact is zeer helder. De Impact beschikt ook over display verlichting.

Automatische en handmatige grondbalans + groundtracking
Naast de automatische en de handmatige grondbalans beschikt de Nokta Impact metaaldetector ook over “groundtracking”. Groundtracking houdt in dat de metaaldetector zich automatisch aanpast op het moment dat u een andere grondsoort betreed.  De groundtrack scant de bodem continue en past zichzelf hier steeds op aan. Deze functie stelt uw metaaldetector continue in op de meeste ideale grondbalans. Grountracking is iets anders dan een automatische grondbalans. Dit laatste betekend dat u de detector op een specifiek moment opdracht kunt geven om de grondbalans automatisch uit te voeren.Tijdens het zoekproces past deze zichzelf echter niet continue aan, aan de wijzigende bodemomstandigheden. Indien u gebruik maakt van Groundtrack heeft dit ook een positief effect op uw dieptebereik, welke continue op een hoog niveau zal blijven.

Nokta Impact multifrequentie metaaldetector

Frequentie schakelaar
De Nokta Impact beschikt over een frequentie schakelaar waarmee u eenvoudig van frequentie kunt wisselen. Dit kan nodig zijn indien er elektronica of andere metaaldetectoren in uw omgeving zijn die op dezelfde frequentie als uw Impact werken en u hier storing van ondervindt.

Geheugen
De Nokta Impact beschikt over een geheugen waarin u uw voorkeursinstellingen kunt bewaren. Uw detector zal bij het opstarten automatisch starten in uw voorkeursinstellingen. Uiteraard kunt u ook altijd weer terugkeren naar de fabriekinstellingen.

Batterijlevensduur
De Batterijlevensduur van de Impact bedraagt 25 tot 30 uren op slechts 4 stuks AA Alkaline batterijen (meegeleverd). U kunt er ook voor kiezen oplaadbare batterijen in de metaaldetector te plaatsen.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Zoekfrequentie Multifrequentie 5 Khz, 14 Khz, 20 Khz
Techniek VLF
Type metaaldetector Digitaal
Bediening Druktoetsen
Aantal zoekstanden 12 zoekstanden, 2 x alle metalen, 2 Non-Motion, 8 x Discriminatie
Zoekspoel IM28 – DD  28 cm x 18 cm waterdicht
Gewicht metaaldetector 1800 gram
Instelbare lengte ja, instelbaar 107 – 143 cm
Bedieningspaneel (elektronica) waterdicht nee
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Doelgroep gevorderden, professionals
Type en aantal Batterijen 4 x AA batterijen
Batterijlevensduur 25 – 30 uren
Batterij indicator afleesbaar ja
Dieptebereik afleesbaar ja in centimeters of inches naar voorkeur
Bodem mineralisatie afleesbaar op het display ja
Grondbalans Automatisch, Handmatig en Tracking
Sensitivity (Gevoeligheidsinstelling) instelbaar van 1 – 99
Pinpointfunctie ja
Discriminatie van ongewenste objecten ja (+ iron audio)
Notch ja + tone break + iron audio
Object identificatie in audiotonen (metaalsoortherkenning) ja
Object identificatie afleesbaar op display (metaalsoortherkenning) ja in nummers 0 – 99
Nummerieke Object identificatie (zeer nauwkeurig)(metaalsoortherkenning) ja
Volumeregeling ja
Display Verlichting ja
LED licht in het donker ja, flash
GPS nee
Vibratie als metaaldetectie signaal ja
Frequentie wisselaar ja
Bedieningssoftware in verschillende talen nee
Dieptebereik kleine voorwerpen ( 1 euro) maximaal 55+ cm
Maximaal dieptebereik grote objecten maximaal 200+ cm
Geschikt voor gebruik aan waterkant beperkt, zoekspoel is waterdicht, elektronica niet
Geschikt voor Waden (geheel onderwater) nee
Geschikt voor Duiken nee
Geschikt voor gemineraliseerde bodems ja zeer geschikt
Geschikt voor natte zoute bodems (aan zee) ja zeer geschikt
Geschikt voor goldnugget detectie (Africa, Australie) ja zeer geschikt
Overige extra functies Tone Break, Iron Audio en geheugen, Online Firmware software updates

Leveringsomvang:

Nokta Impact metaaldetector
IM19 zoekspoel DD 19 x 10 cm
IM28 zoekspoel DD 28 x 18 cm
Hoofdtelefoon
Draagtas
Ondersteel
Regenhoes voor Display
USB Kabel
4 x AA oplaadbare batterijen
Batterij oplader
Handleiding Nederlands
2 jaar garantie


Gewicht 10000 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nokta Impact Pro-Package metaaldetector” te beoordelen